Riječ urednika, - Visoka škola - Centar za poslovne studije Kiseljak
Samo za registrovane članove
Razne zanimljivosti iz oblasti logistike, transporta, špedicije...
LOGISTIKA - EDUKATIVNO-MARKETINŠKI-STRUČNI ČASOPIS
Reklamni prostor - Prostor za reklame (oglašavanje)
LKW WALTER vodeća organizacija za kamionski prevoz u Evropi
South East Europe harmonised qualification of professional Drivers
Centar za obrazovanje odraslih
CENTAR MOTOR ŠIROKI BRIJEG
EDUKA CENTAR - privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti
VERAG AG
IRU Academy
ORYX grupa
Burza prijevoza - Burza tereta i utovarnih prostora | TimoCom Hrvatska
Pincom Mostar - Internet pristup, Web hosting, VPN, Fiksna telefonija, IP mreža
Euroherc osiguranje - Osigurajte Vaš dom i obitelj
IN TIME BiH - vodeća kurirska služba u BiH
Transport portal: burza prijevoza tereta i imenik tvrtki u transportu - besplatne usluge
http://www.gmplogistics.com/
Auto-moto savez Srbije
Novosped - preduzece za medunarodnu špediciju, trgovinu
Agromix - Doboj
Junuzović-kopex Modrac-Lukavac - Za niskogradnju, proizvodnju, promet roba, uvoz - izvoz
Avtošola Blisk - Ljubljana - Slovenia
Hrvatski prijevoznik - Prijevoznički portal
MEDICAL INTERTRADE - Zagreb -  društvo s ograničenom odgovornošću za vanjsku trgovinu i za trgovinu na veliko i malo neprehrambenim proizvodima
Drina osiguranje
AMSM CENTAR ZA VOZILA
MAKAMTRANS VODEĆA ASOCIJACIJA PREVOZNIKA MAKEDONIJE - BERZA TERETA I TRANSPORTA
Mjesto za vašu reklamu, reklamiranje
Global Seafreight, Airfreight, Rail, Road, Contract Logistics and Integrated Logistics Solutions
BENAM INTERNACIONAL, sa sjedištem u Gracanici
Preduzeće IMO JUNIOR ORAŠJE - Povrat PDV-a iz inostranstva za bosansko-hercegovačke firme
SISKO - TRADE Gračanica
Institut za privredni injženjering - Zenica
MERIDIAN a.d. za međunarodnu špediciju, trgovinu i uskladištenje
Softverska rješenja za carinsko poslovanje
Volvo Group
TRGOAUTO Srbobran - TRANSPORT,USLUGE I PROMET EXPORT-IMPORT DOO SRBOBRAN
Generalni zastupnik jednog od vodećih proizvođača privrednih vozila MAN Truck & Bus AG iz München-a
Udruženje prevoznika Crne Gore
 
Logistika, špedicija, transport, carina - aktuelnosti
Riječ urednika Ispiši E-mail

Riječ urednika: 

Svjesni činjenice da pokretanje / otvaranje jednog preduzeća iz domena logistike, predstavlja prije svega jednu vrstu intimne priče između čovjeka i "jedne" ideje:
•  čovjek prije svega mora posjedovati sve unutrašnje kvalitete i adekvatnu kompetenciju koja će odgovarati njegovoj ideji / projektu,
•  ideja, odnosno projekat nema nikakvog smisla ako nije u saglasnoti sa idejom konstantnog napredovanja i poboljšavanja rezultata koji će voditi ka razvoju i trajanju. Preduzeće može biti u komparaciji sa jednim živim bićem. On, kao i to biće, mogu nestati, ako ne uspiju da se adaptiraju novim okolnostima jednog okruženja u konstantnom napretku:
•  konkurencija je postala nemilosrdna i međunarodna,
•  zahtjevi klijenta su sve veći i veći te se razlikuju jedni od drugog,
•  tehnologija je u neprestanom razvoju,
•  sve složeniji servisi više ne dozvoljavaju improvizaciju i neodređenost u poslovanju. Već postojeća zasićenost tržišta dovodi do velikih bitki između preduzeća za zauzimanje većih dijelova tržišta. Ta konkurentnost dovodi do rata među cijenama koji imaju uticaj na njihovu rentabilnost.

Da bi preduzeće moglo opstati, trebaju se povećati dijelovi tržišta robe koje donose najviše prihoda. Te da bi izvukao korist u konkurenciji naspram drugih preduzeća, mora se stvoriti strategija koja ce moći steći sledeće tri dimenzije u poslovanju:
•  potpuno upravljanje za sve potrebe klijenta,
•  optimalna produktivnost,
•  te smatrati preduzeće u njegovoj suštini: raditi s kvalitetom.

Klijent mora biti prva briga i predmet svih pažnji: on mora biti saslušan, shvaćen, da bi ga se moglo što bolje poslužiti, te naravno, za najbolju cijenu. Klijent razmatra kvalitetu ponude, pa samim tim cjelokupnih servisa preduzeća. Jedinu stvar koju klijent vidi je kvalitet ponude ili dojam koju ima o njoj. On ne podnosi havarije i nesavršenost. On mora imati povjerenja u kapacitet njegovih snabdjevača koji su mu sposobni konstantno raditi kvalitetne usluge. Poslovno preduzeće je to koje se adaptira klijentu i njegovim potrebama, mimo svih mogućih promjena koje mogu nastupiti u raznim sredinama.

Logistika.ba portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca, te linkova na korisne stranice. Logistika.ba sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Logistika.ba portala koristite na vlastitu odgovornost i Logistika.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.  Pristup Logistika.ba portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je svim licima bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Korištenjem bilo kojeg dijela Logistika.ba portala i svih njegovih dijelova automatski prihvatate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Logistika.ba portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

PORTAL Logistika.ba
Vlasnik portala posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Logistika.ba portala. Svi imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Logistika.ba portala ukoliko ne krše pravila korištenja.

AUTORSKA PRAVA
Logistika.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Logistika.ba portala i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Logistika.ba povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE
Logistika.ba sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Logistika.ba linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Logistika.ba štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Logistika.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Logistika.ba može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provajderu) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Logistika.ba koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd. Logistika.ba obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Logistika.ba se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Logistika.ba portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA
Logistika.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama Logistika.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Logistika.ba portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.  

Urednik
doc. dr Velibor Peulić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je vidjeli

 
Copyright © 2012 logistika.ba